Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Stor polisinsats mot organiserade brottsligheten i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Polisen, Kronofogden och Södertälje kommun genomförde under onsdagskvällen och natten en större insats mot den organiserade brottsligheten. Totalt ska runt 150 olika kontroller av personer, bilar och fastigheter ha gjorts.

Den senaste tidens oroligheter med tre skjutningar på ett par veckor i Södertälje är en viktig anledning till polisens insats under onsdsagen. Fokus var skjutvapen, narkotika och sprängmedel, skriver polisen på sin hemsida.

Ingen person frihetsberövades och inget olagligt hittades vid tillsynerna.

Insatsen är en del av Tore 3, som är namnet på polisens lågintensiva satsning mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, och den gjordes som ett svar på skjutningarna som skett i Södertälje den senaste tiden.

– Man ska inte kunna förvara sprängmedel, vapen och narkotika i bostadshus och centrumanläggningar. Boende och näringsidkare måste känna att polisen finns där, säger Kristoffer Olofsson.

”Hittade inget”

Med på insatsen från polisen var bland annat piketen och hundenheten.

Ser du det som ett misslyckande att ingen greps?

– Vårt fokus är att jobba brottsförebyggande. I onsdags hittade vi ingenting, det ser vi som ett resultat på ett lyckat arbete vi bedrivit här under året, säger polisen.

Kommer insatsen leda till att det blir lugnare i Södertälje, tror du?

– Det hoppas vi, vi arbetar långsiktigt mot den kriminella organiserade brottsligheten i Södertälje. Jag gissar att boende och näringsidkare upplevde att det var mycket poliser där ute.

Hör polisen berätta om Tore-satsningarna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer