Under Ulf Nilssons tal hörs supportrar bua och skrika hejaramsor. Foto: C More

SSK tar avstånd från supportrars respektlösa agerande

Uppdaterad
Publicerad

Efter att SSK-supportrar betett sig respektlöst under en hyllningsceremoni för Ulf Nilsson går nu Södertälje sportklubb ut med en ursäkt.

– Vi tar tydligt avstånd från detta, skriver SSK i ett pressmeddelande.

Inför fredagens match i hockeyallsvenskan mellan SSK och AIK hölls en ceremoni för att hylla legendaren Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson. Under ceremonin ska SSK-supportrar ha betett sig respektlöst.

– Vilket är otroligt olyckligt när vi hyllar en av våra största hockeyspelare genom tiderna, skriver Södertälje sportklubb i ett pressmeddelande på hemsidan.

Nu går Södertälje sportklubb och Supporterklubben ut med en ursäkt.

– Vi tar tydligt avstånd från detta och vill å SSK och Supporterklubbens vägnar be om ursäkt till både AIK och Ulf Nilsson för detta.

AIK har tagit del av ursäkten.

– Det var olyckligt det som skedde men vi är tacksamma att Södertälje och deras supporterklubb visar att de inte accepterar ett sådant beteende, skriver Oliver Bäverlind, AIK Hockeys kommunikationsansvarige, i ett sms till SVT.

Även Supporterklubben fördömer SSK-supportrarnas beteende, men menar att det rör sig om ett fåtal personer som betett sig respektlöst.

– Jag tycker det är viktigt att betona att det är ett fåtal individer som tyvärr får överskugga resterande supportrar som visade respekt, skriver Mikaela Gustavsson, ordförande Supporterklubben, till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.