Foto: SVT/TT.

Sydpoolentjuvar misstänks även för narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Det var i onsdags eftermiddag som två skåptjuvar brottades ner av vittnen utanför Sydpoolen. Polisen kunde gripa männen och i går greps ytterligare en person. Tre personer är nu anhållna för stöld och två av personerna misstänks även för ringa narkotikabrott, enligt polisen.

– Vi har tre personer anhållna för stöld som ska ha skett på Sydpoolen i Södertälje, säger åklagare Karin Tekonen som nu tagit över utredningen.

Träningskompisarna Afram Barisho och Josef Seyhan, som SVT tidigare berättat om, hade precis tränat på Sydpoolens gym och Josef som var klar, gick ner till omklädningrummet. Han såg då tre killar som höll på att bryta upp skåp, sprang efter och lyckades brotta ner två av de misstänkta tjuvarna på parkeringen utanför badhuset.

Hans vän Afram Barisho såg händelsen och sprang ut och hjäpte till att larma polis, som kunde gripa de två männen. Den sista smet iväg med hans väska, som han fortfarande inte har fått tillbaka.

Frihetsberövade och anhållna för stöld

Den tredje var fortfarande på fri fot men greps i går. Nu är männen, två i 30-års åldern och en i 20-årsåldern, anhållna misstänkta för stöld.

– Det vi gör nu är att vi samlar ihop material och hör personer som är inblandade för att se om vi ska begära de här personerna häktade, så det är det jag och poliserna arbetar med i nuläget, säger åklagare Karin Tekonen.

Även misstänkta för ringa narkotikabrott

Enligt polisen presstalesperson är två av dem även misstänkta för ringa narkotikabrott, men det vill inte åklagare Karin Tekonen kommentera i nuläget:

– Det de sitter anhållna för är stöld och huruvida det finns andra misstankar mot dem och vad de skulle gälla är inget jag kan uttala mig om här och nu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.