Iso Gursac, ordförande för Syrianska FC, är kritisk mot att Svenska spel beslutat att stoppa spel på lagets matcher. Foto: SVT

Syrianskas ordförande efter spelstoppet: ”Oacceptabelt av Svenska spel”

Uppdaterad
Publicerad

Syrianskas ordförande tar kraftigt avstånd från misstankarna om matchfixning. Och han kritiserar Svenska spels agerande att stoppa spel på lagets matcher.

– De måste ha belägg när de agerar så här, detta skadar hela klubben och spelarnas självförtroende, säger Iso Gursac.

Det var på måndagskvällen, efter Syrianskas match mot Halmstad, som klubbens ordförande fick höra att klubben tagits bort från Svenska spels spelutbud. Han säger att de dragit egna slutsatser efter storförlusten mot Varberg med 5-1 som var anledningen till att Svenska spel agerade.

– Bara för att vi förlorade matchen så börjar spekulationerna om matchfixning. Men är det så konstigt att vi förlorar mot det lag som leder serien? säger Iso Gursac.

”Oacceptabelt agerande”

Svenska spel uppger avvikande oddsmönster som anledning till deras agerande. Men de utesluter inte matchfixning, ett uttalande som Syrianskas ordförande reagerar kraftfullt på.

– Det är oacceptabelt att säga så, Svenska spel måste ha belägg när de agerar så här. Vi tar stenhårt avstånd och jobbar aktivt mot matchfixning. Detta skadar hela klubben och spelarnas självförtroende.

Inte första gången för Syrianska

Svenska spel stoppades spel på totalt sex lag i fjol.

Det är inte första gången som Svenska spel stoppar spel på Syrianskas matcher. Det gjordes 2017 och 2014. Vad tänker du om det?

– Jag tycker det är en konstig fråga, vi har aldrig haft samma trupp som spelar säsong efter säsong. Det tar tid att spela ihop en trupp och då kan man göra sånna förluster, säger Iso Gursac.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.