Foto: Magnus Liljesköld/SVT Nyheter Södertälje

Patriarken mötte Godner

Uppdaterad
Publicerad

Boendesituationen för nyanlända flyktingar i Södertälje diskuterades i dag när den syrisk-ortodoxa kyrkans patriark Ignatius Aphrems II:s besökte Södertälje kommun.

Samtal hölls mellan patriarken och gruppledarna för de politiska partierna i fullmäktige – bland andra kommunalrådet Boel Godner.

– Det här är en svår sak, säger Boel Godner. Men det är klart att vi kan hjälpas åt med att säga att den bästa starten inte alltid är i Södertälje där det är trångbott. Man kan hjälpas åt kommunerna runt omkring och vi kan prata med kyrkorna. På så sätt kan man hjälpas åt och bo i kommuner i närheten av Södertälje, men ändå vara nära kyrkor och anhöriga.

Syrisk-ortodoxa kyrkans ledare på besök

Monument till minne av folkmordet

Vi pratade också mycket om folkmorden 1915, det är en stor fråga för syrisk-ortodoxa kyrkan nartuligtvis. Vi pratade också om uppförande av ett monument till minne av folkmordet. Jag sa också att när det blir aktuellt med ett nationellt monument i Sverige så ska jag driva att det ska hamna i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Syrisk-ortodoxa kyrkans ledare på besök

Mer i ämnet