Se i videon när SVT besökte tatueringsstudion House of pain i Södertälje. Foto: Matilda Ringqvist/SVT

Tatuerare har haft fullt upp trots pandemin

Publicerad

Även om det i princip är omöjligt att hålla avstånd när man ska tatueras så verkar många fortsatt vara sugna på att bli tatuerade i coronatider. Det visar SVT:s rundringning till ett tiotal tatueringsstudios i Stockholms län.

– I början var det lite av en dipp, men sen har det rullat på över förväntningarna, säger Per Karlsson, tatuerare.

Flera tatueringsstudios märkte av färre kunder i början av pandemin, men att det sedan gått tillbaka till normala nivåer. De berättar att de trott att det skulle slå mycket värre än det gjorde mot verksamheterna.

Två av de företag som SVT pratat med har upplevt att pandemin slagit väldigt hårt mot deras verksamhet. Särskilt under den andra vågen, med få kunder och många avbokningar.

Coronaviruset i Södertälje

Fler avbokningar än tidigare

Men de flesta berättar att de klarat sig bra trots pandemin. Däremot har de märkt av fler antal avbokningar jämfört med tidigare år, detta då flera studios uppmuntrar till att inte tatueras med symptom.

Hör hur Södertälje-tatueraren Per Karlsson påverkats av coronapandemin i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet