Foto: SVT

Efter kritik: Telge bostäder ändrar sättet att dela ut den gröna avfallspåsen

Uppdaterad
Publicerad

För att göra det enklare att sortera matrester beslutade Telge bostäder att själva dela ut de gröna matavfallspåsarna till sina hyresgäster. Om man inte var hemma var tanken att påsarna skulle hängas på dörren. Men den nya utdelningen har väckt oro för inbrott.

Tidigare har Telges hyresgäster hämtat sina gröna påsar i tvättstugan, hos hyresgästföreningen, i närbutiker eller Telges reception. Men under sommaren ska hyrsgästerna istället få påsarna hemlevererade.

– Vi vill förenkla och dessutom säga hej och få en kontakt med hyresgästerna, säger Charlotte Dannefalk, enhetschef drift på Telge bostäder.

Sophantering i Södertälje

Oro över inbrottstjuvar

Men att påsarna skulle hängas på dörren om man inte var hemma väckte kritik, både på Facebook och i samtal till Telge. Flera oroade sig över att det skulle bli extra tydligt för eventuella inbrottstjuvar att se om någon var hemma eller inte. Speciellt under sommaren när många är på semester.

– Vi har tagit till oss de synpunkter som kommit in, och som vi är glada över att vi har fått, säger Charlotte Dannefalk.

Telge bostäder har nu sett över tillvägagångssättet, hör mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sophantering i Södertälje

Mer i ämnet