Se några av Thommy Ottingers bilder genom åren: ”Jag kommer fortsätta så länge jag kan” Foto: Thommy Ottinger/SVT

Thommy tar en selfie varje dag – se förändringen på tio år

Uppdaterad
Publicerad

Nästan varje dag i tio år har Thommy Ottinger, uppvuxen i Nykvarn, tagit en bild på sig själv. Idag har det resulterat i ett fem minuter långt videoklipp där man långsamt kan se hur han åldras med tiden.

– Det blir som en form av dagbok, säger han.

Många har blivit imponerade över hur Thommy Ottinger ihärdigt har tagit en bild varje dag.

– Samtidigt är det lite säreget, så jag måste också försvara mig med att det är ganska enkelt att göra det här, det har bara rullat på med tiden. Det har blivit en vana, som att borsta tänderna, säger han.

Har du verkligen tagit en bild varje dag?

– Ja, det är i stort sett konsekvent. Under de här åren har jag kanske sammanlagt missat tre till fem dagar. Då har jag kompenserat med en bild på morgonen och en på kvällen dagen efter.

Vill prata mer om ADHD

Nu har han märkt att filmen drar till sig en hel del uppmärksamhet. Förhoppningen är att det ska hjälpa honom utveckla sin youtubekanal där han pratar om ADHD, en diagnos han själv fick för några år sedan.

– Det är något jag vill dela med mig av. Jag tänker att den här filmen kanske kan tilltala den gruppen också, men det är nog mest ett sammanträffande.

Se delar av Thommys videoklipp och hör mer om hur det har gått till i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.