Sargon Demirdag tycker att spelarna borde ha haft en dialog med styrelsen innan de tog det här steget. Foto: Privat/Bildbyrån

Assyriskas ordförande: ”Man sätter klubbens existens på spel”

Assyriska FF är i en ekonomisk kris som präglas av uteblivna löner och skulder. Flera av lagets före detta spelare har lämnat in en konkursansökan mot klubben.
– Man sätter klubbens existens på spel, säger Sargon Demirdag till SVT Södertälje.

Konkursansökan mot Assyriska FF lämnades in till Södertälje tingsrätt i torsdags – efter ett initiativ från flera av klubbens tidigare spelare. Något som sportbladet kunde avslöja.

28-årige mittfältaren Fredrik Holster, som numera spelar för Åtvidaberg, säger till tidningen att missnöjet till stor del handlar om uteblivna löner. Han och flera andra tidigare Assyriska-spelare valde därför att agera via sina fackförbund.

– När man skriver kontrakt så måste man göra rätt för sig. Det gäller både från spelarens sida och från klubbens sida. I det här fallet upplever jag att klubben kanske inte har gjort rätt för sig, säger Fredrik Holster.

”Klubbens existens på spel”

Konkursansökan mot klubben kom utan förvarning. Assyriska FF:s ordförande Sargon Demirdag säger till SVT Nyheter Södertälje att det är olyckligt att spelarna valt att gå den vägen.

– Självklart har vi gjort fel med lönerna, och det tänker vi ta ansvar för. Men det är olyckligt att ta det så här långt utan att ha en dialog med oss först. Vi sysselsätter 500 ungdomar i den här föreningen, och nu sätter man klubbens existens på spel, säger Sargon Demirdag. 

Fick ingen lön

Klubben har fört en dialog med fackföreningen Unionen om spelarnas löner, dock inte om just det här fallet. Enligt Demirdag rör det sig om en spelares lön som uteblivit. Hur mycket pengar det handlar om vill han inte uttala sig om.

– Det är den sista lönen för november som gäller. Vi kommer att lösa den här skulden också, säger Sargon Demirdag.

Läs mer: Fansens reaktion: ”Jag vill nästan gråta”

De ekonomiska problemen förvärrades när Assyriska åkte ur Superettan förra året. Som en konsekvens av nedflyttningen valde åtta spelare att lämna laget.

– Från sportledningens sida har vi sagt vi ska jobba mot en stabil ekonomi 2017. Och det har vi en plan för. Det är en svår tid men lyckligtvis har vi en stor skala av lojala fans och jag tror, och hoppas, att vi tar oss igenom den här svåra tiden också.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer