Bilmålvakter har orsakat problem i Södertälje centrum de senaste åren. Foto: Polisen/TT (arkiv)

Tidigare stor-bilmålvakt har endast fem bilar kvar

Publicerad

En av de bilmålvakter som tidigare ställde till stora problem i Södertälje centrum har nu endast fem bilar kvar som är skrivna på honom.

Tidigare hade bilmålvakten, enligt polisen, mellan femtio och sextio bilar skrivna på sig och flera av dem var kopplade till kriminella personer.

En av målvaktens bilar beslagtogs under en patrullering i förra veckan tillsammans med flera andra bilar som tillhörde andra målvakter.

– För några år sedan stod hans bilar parkerade på cykelbanor, handikapplatser och övergångsställen, säger Calle Kos, polisassistent på Södertäljepolisen.

 ”Steg i rätt riktning”

Bilmålvakterna har varit ett problem i Södertälje under de senaste åren, men efter en lagändring år 2014 har det blivit lättare att beslagta bilar.

Hur viktigt är tillslaget mot just den här målvakten?

– Det är ju ett steg i rätt riktning, det är väl framförallt viktigt för ordningen i centrum.

Bilarna beslagtogs under en rutinpatrullering.

Bilmålvakt

En bilmålvakt är en person som får betalt av den faktiske bilägaren för att ha en bil registrerad på sig. För bilägaren är det sedan fritt fram att felparkera och böter hamnar hos målvakten som i regel är skuldsatt och saknar utmätningsbara tillgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.