Hör Södertälje sjukhus vd Christophe Pedroletti och personalchefen Marianne Högbom berätta om situationen på Södertälje sjukhus. Foto: SVT

Tolv coronapatienter vårdas nu på Södertälje sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen höll Södertälje sjukhus ledning presskonferens angående coronaläget. Sjukhusets vd Cristophe Pedroletti menar att situationen är stabil och att de inte kan vara mer förberedda.

– Jag liknade den här smittan vid en storm tidigare i veckan. Nu kan jag säga att stormen är här, sade hälso-och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson i en pressträff som region Stockholm höll under onsdagskvällen. Men riktigt så allvarligt är det inte ännu för Södertälje sjukhus menar sjukhusets vd.

– Gällande tillströmningen av patienter ligger vi lite lägre än sjukhusen i Stockholm, vi anar en uppåtgående trend men vi är inte där ännu, säger Cristophe Pedroletti, vd på Södertälje sjukhus.

Sjukhuset rekryterar extra personal

Samtidigt rekryterar Södertälje sjukhus nu extra personal, bland annat via sociala medier. Av 188 stycken ansökningar är det hittills 20 personer som rekryterats. Behovet är som störst på Intensivvårdsavdelningen. 

Se mer i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.