Det är första året som snö placeras ut på Torekällberget. Foto: Torekällberget

Torekällbergets snötrick – vill skapa julstämning

Publicerad

Med 5 plusgrader i luften, och utan hopp om pudrig nysnö, tog Torekällberget hjälp av ishockeyrinkarna för att skapa julstämning inför söndagens julmarknad.

När isen på rinkarna slipas skapas samtidigt julstämning – det är i alla fall förhoppningen.

– Det blir en massa spill som kommer från ismaskinerna. Och det fraktades till oss i fredags av kommunens avdelning för förening och anläggning, säger Stefan Sundblad, museichef på Torekällberget.

Fraktades dit i fredags

Det är första året som snö placeras ut på Torekällberget, och enligt Stefan Sundblad var det museets producent som kom på idén för att skapa julstämning. Snön fraktades dit i början av helgen och har placerats ut vid ingångarna och vid skolan.

Har det blivit julstämning?

– Javisst, bilden man får är att det snöade i fredags. Det ser ut som att snöhögarna ligger kvar efter lite töväder, och det är ju typiskt för december så det är vinterstämning, säger Stefan Sundblad.

En autentisk vinterstämning alltså?

– Ja precis, det är en härlig decemberdag här uppe.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer