Tre interner på Hall döms för att ha förstört föremål och inredning inne på anstalten. Foto: TT

Tre morddömda döms för skadegörelse på Hall

Uppdaterad
Publicerad

Tre morddömda män döms i Södertälje tingsrätt för skadegörelse inne på Hall-anstalten. Tillsammans ska de betala 112 000 till Kriminalvården.

Enligt tingsrätten råder det inget tvivel om att de tre männen har planerat och sedan tillsammans förstört föremål och inredning på anstalten i juli 2017.

Åtalet gällde tidigare grov skadegörelse och det sammanlagda skadeståndet var närmare 350 000 kronor. Det har av åklagare justerats till skadegörelse och 136 000 kronor, som de tre männen nu döms till och ska betala 112 000 kronor för.

Samtliga tre döms

De tre männen sitter samtliga dömda för mord. En 27-åring, dömd till 18 år fängelse, som nu får ytterligare 3 månader. En 27-åring som är dömd till livstid och därmed inte får ytterligare fängelsestraff, men den nya domen kan påverka hans möjligheter till strafflindring senare.

Den tredje, en 32-åring tidigare dömd till 13 års fängelse, får fyra extra månader. Detta då han samtidigt döms för en annan skadegörelse och ska betala ytterligare 43 000 kronor i skadestånd för.

Samtliga tre män förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.