Vattenkriget var populärt bland barn och tonåringar. Foto: Adel Eliasi

Vattenkriget hölls på Marenplan – trots dåligt väder: ”Var ändå lyckat”

Uppdaterad
Publicerad

Det stora vattenkriget drogs igång i dag på Marenplan i centrala Södertälje. Antalet deltagare var lägre än förväntat, men ett 40-tal bestämde sig för att vara med.

Det årliga vattenkriget hölls i dag klockan 14.00 på Marenplan. Ett 40-tal unga mellan fyra och 17 år deltog tillsammans med föräldrar, fritidsledare och brandkåren. Men i år nådde de inte målet om att ha Sveriges största vattenkrig. Adel Eliasi, resultatenhetschef vid Kultur- och fritidskontoret, tror att det låga antalet deltagare beror på att det var kallt.

– Det var betydligt färre deltagare i år men vattenkriget var lyckat ändå. Vi kunde se att alla hade roligt. Vi hade många åskådare som bestod av familjer och förbipasserande, säger Adel Eliasi.

Brandkåren var främst på plats för att bidra med vatten men även för att hjälpa till om en olycka skulle inträffa.

– Vi står ju nära kanalen så de hjälpte till så att allt skulle gå som tänkt, säger han.

Trots det låga antalet är Adel Eliasi nöjd med resultatet.

Vattenkriget var populärt bland barn och tonåringar. Foto: Adel Eliasi

– Alla hade roligt och var glada. Vi kunde se att barnen var nöjda och de ville inte sluta, men de var tyvärr tvungna för vi hade bara tillstånd fram till 14.30, säger han.

Var du med i vattenkriget?

– Jag gömde mig för att ta bilder. Jag vågade inte vara med i kriget men några barn smög bakifrån och hällde vatten på mig, säger Adel Elisasi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.