När SVT på onsdagen besökte bårhuset på Södertälje sjukhus var 39 av 72 platser belagda på bårhuset. Se mer i videon. Foto: Karin Fallenius/SVT

Trots platsbrist på många bårhus – läget lugnt på Södertälje sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler dör till följderna av coronavirusets spridning och begravningar flyttas fram för att undvika folksamlingar. Runt om i landet rustar sjukhus och begravningsverksamheter med fler kylrum för avlidna, men på bårhuset på Södertälje sjukhus ser man fortfarande att läget är under kontroll.

Flera regioner runt om i landet har behövt ta till olika åtgärder för att öka antalet bårhusplatser för avlidna.

I region Stockholm har ett kylrum i Globenområdet byggts om för att rymma 300 avlidna och i Östersund har sjukhuset hyrt in kylcontainrar för att utöka platserna när begravningarna flyttas fram.

Även avlidna från Södertälje har flyttats till de nyöppnade kylutrymmet vid Globenområdet, men här ser man snarare att anledningen var minskad begravningsverksamhet under långhelgen än att det är coronavirusets utbredning som fyller platserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet