En man sitter anhållen misstänkt på sannolika skäl för mordförsök i centrala Södertälje. Foto: SVT

Man anhållen efter knivskärningen i centrala Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags hittades en man allvarligt skadad i centrala Södertälje efter att ha fått stickskador. Nu har polisen anhållit en man misstänkt för mordförsök.

En man sitter anhållen misstänkt på sannolika skäl för mordförsök efter den förmodade knivskärningen i Södertälje i torsdags, vilket Länstidningen var först att skriva om. Han greps under natten till måndagen, men redan under lördagen anhölls en kvinna misstänkt för inblandning i dådet.

– En kvinna som anhölls har i dag frigivits, men är fortfarande intressant för utredningen. Den vi misstänker för brottet är fortsatt anhållen. Åklagare bedömer att det inte finns skäl att häkta kvinnan, säger Johan Allard, kriminalkommissarie i Södertälje.

Nekar till brott

Både mannen och kvinnan ska vara bekanta med den knivskurne mannen sedan tidigare, men båda nekar till att ha begått något brott.

Den skadade mannen vårdas sedan i torsdags på sjukhus efter att fått stickskador. Polisen misstänker att det är en person som har utfört huggen.

– Vi utreder om det är med en kniv. Vi vet att det är stickföremål som använts, men inte exakt vad det kan vara för stickverktyg. Det ska utredningen också visa. Målsägande är efter omständigheterna vid god vigör.

Polisen har hittat knivar

Polisen har hållit ett stort antal vittnesförhör och har även knackat dörr i området där knivattacken inträffade. Enligt Johan Allard är bevisläget gott och man har tagit flera knivar i beslag.

– Vi har hittat knivar i anslutning till brottsplatsen, men också på andra platser.

Man har även gjort husrannsakningar, men polisen vill inte gå ut med vad man har hittat vid dessa.

– Åklagare kommer att begära den misstänkte mannen häktad och redan i morgon, eller kanske dagen därpå, kommer vi att gå in med en häktningsframställan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.