Foto: Stina Stjernkvist/TT

Två rån på två dagar i Salem

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen blev en butik i Salem rånad av två personer och på tisdagen försökte en gärningsman rycka en väska från en dam.

Det var ett par minuter efter klockan tio på onsdagsförmiddagen som två delvis maskerade gärningsmän hotade personal i en butik i Salem med ett vapenliknande föremål.

– Vi vet inte vad de fick med sig, men vi har startat en förundersökning om grovt rån, berättar Ola Österling som är pressekreterare vid Stockholmspolisen.

Även på tisdagen skedde ett rånförsök, men då utanför en butik i Salem. Då försökte en gärningsman rycka en väska från en dam, men lyckades bara få tag på bilnycklarna. Gärningsmannen ska senare ha övergivit nycklarna och sprungit från platsen. Kvinnan klarade sig oskadd, men gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Undersöker samband med Tullingerån

– Det är jättesvårt att se någon koppling mellan brotten, säger Kjell Lindgren, talesperson vid Stockholmspolisen.

Däremot utreder polisen om dagens händelse kan ha en koppling till ett rån i Tullinge som skedde drygt en halvtimme senare.

– Klockan 10.38 rånades en butik i Tullinge och vi har gripit två personer. Där kommer vi att kolla på likheter med rånet i Salem, då det geografiskt och tidsmässigt är teoretiskt möjligt att det är samma personer, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.