Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Blåljusbilder

Två utsatta för våldtäktsförsök i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

En flicka och en kvinna har utsatts för våldtäktsförsök i Södertälje. Händelserna sammanfaller i plats och tid. Polisen utesluter inte att det är samma gärningsman.

En flicka i tonåren ska först under lördagsförmiddagen ha blivit överfallen i ett trapphus, men sedan lyckats ta sig loss.

Senare ska en kvinna ha överfallits i ett skogsparti och brottats ned på marken. Hon ska också ha lyckats slå sig loss, och tagit sig från platsen.

– De här fallen har vissa likheter på så sätt att det är väldigt nära i plats och ganska nära i tid. Det har använts ganska liknande tillvägagångssätt och tagits stora risker i samband med överfallen. Det gör att vi inte kan utesluta att det rör sig om samma gärningsman, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen i Stockholms län.

Ingen person har ännu gripits. Kvinnorna ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador.

Polisen har genomfört en stor insats med bland annat polishelikopter och polishund. Tekniska undersökningar är genomförda och platserna hålls avspärrade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.