Bostadsrättsföreningen har tidigare varnat om en farlig trafiksituation bland radhusen i Hovsjö: ”Blir trångt och mycket bilar”. Foto: Maja Flygt/SVT

Efter den tragiska trafikolyckan i Hovsjö – grannarna hade varnat för riskerna

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen blev en tvåårig flicka påkörd i Hovsjö. Enligt grannar och bostadsrättsföreningen har bristen på parkeringsplatser i området ökat risken för olyckor.

Föreningen har länge försökt få tillåtelse av kommunen för att bygga en ny parkeringsplats, men processen har dröjt trots att föreningen varnat om risker för olyckor.

– Vi har länge varnat för att något sådant kan ske, säger Patrik Wallin, sekreterare på brf Varnbäcken.

Ansökan om bygglov avslogs

Enligt Kajsa de Vall, bygglovschef i Södertälje kommun, har föreningen ansökt om bygglov för 120 parkeringsplatser. Ansökan avslogs av stadsbyggnadsnämnden i augusti.

Nu pågår diskussioner för att hitta en lämplig plats där man kan ersätta de 40 parkeringsplatser som föreningen tidigare hyrt av Telge bostäder.

Flickan vårdas på intensiven

Enligt Stockholmspolisen vårdas flickan på intensivvårdsavdelning men man har inga uppgifter om flickans skador.

Polisen har gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen och en förundersökning är inledd om grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada.

Under tisdagen fortsatte polisens arbete med dörrknackning för att få en klarare bild av vad som har hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.