Man död efter kraftig kollision på E20 i Nykvarn

Publicerad

Under natten till lördagen ska en 25-årig man ha stannat med sin bil på E20 i södergående riktning i Nykvarn och blev då påkörd av en annan bil. Mannen i den stillastående bilen dog under natten.

Det var vid 00.10 under natten till lördagen som polisen fick larm om en trafikolycka på E20 i Nykvarn. Enligt uppgifter till polisen ska den 25-årige mannen ha stannat sin bil på motorvägen och sedan blivit påkörd av ett annat fordon. Mannen dog senare på sjukhus medan föraren i den andra bilen inte blev allvarligt skadad.

– Det är självklart svårt att veta varför det här hände men det finns uppgifter om att föraren stannade bilen för att backa på motorvägen, men det är rena spekulationer just nu, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen i Stockholm.

Vållande till olyckan

Med den informationen som polisen har i nuläget misstänks 25-åringen vara vållande till olyckan.

– Det är ingen klar rubricering än men det är den avlidna föraren som är vållande till den här incidenten och sen får vi se vad det leder vidare till. Det här kommer utredas av trafikpolisen också, säger Carina Skagerlind.

Polisen: ”Bilarna var totalt förstörda”

Vägen var i samband med olyckan avstängd och trafik leddes om men avspärrningarna är nu hävda, enligt Carina Skagerlind.

– Bilarna var ju totalt förstörda så båda två behövdes bärgas bort, säger hon.

Mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.