De fyra ungdomarna är anhållna misstänkta för bland annat människorov. Foto: SVT

Ungdomsgäng misstänks för människorov och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Fyra ungdomar ska ha spärrat in en 17-årig pojke i en lägenhet i Södertälje. De ska bland annat ha tryckt in en tom toarulle i hans mun och fyllt den med stora mängder vatten.

Den 24 januari i år. I en lägenhet i Södertälje befinner sig 17-åringen, ensam. Men snart knackar de något äldre ungdomarna på, två 19-åringar – och hotar att döda honom. Med en kniv riktad mot sig, tvingas han in på toaletten och där tejpar gänget fast hans händer.

Timmarna går. Senare kommer även två 17-åringar och det är nu misshandeln börjar, står det i åtalet som kom i dag.

”Hällde stora mängder vatten genom tom toarulle”

Hans huvud dunkas i väggen. Med handskar förstärkta vid knogarna får 17-åringen även ta emot slag mot huvud och kropp, han sparkas mellan benen och får ta emot spottloskor av gänget. Hans hår klipps av med en sax och sedan stoppas en tom toarulle in i hans mun och genom den häller man stora mängder vatten, kan man läsa i åtalet.

17-åringen ska ha fått en hjärnskakning, blåmärken, hudavskrapningar och svullnader till följd av misshandeln.

Ska ha tvingats ut ur lägenhet för att betala pengar

Senare ska gänget ha tvingat ut 17-åringen för att stämma träff med en annan okänd gärningsman som försökt kräva 17-åringen på en påhittad skuld. Men på ett eller annat sätt misslyckas indrivningen, står det i åtalet.

Ungdomarna häktas under tre veckors tid och är nu misstänkta för människorov, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Rättegång startar i Södertälje tingsrätt inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.