Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilthandläggaren Mikael Fransson: ”Fjolårets vargvalpar söker nya revir på hösten”. Foto: Rosanna Lindén/SVT

Vargflock sågs intill skola – vilthandläggare: ”Håll era katter inne”

Uppdaterad
Publicerad

I fredagskväll sågs fem–sex unga vargar vid idrottsplanen intill Furuborgsskolan i Nykvarn och de senaste veckorna har man sett varg på flera olika ställen i Nykvarn. Det är något som LT.se var först att rapportera om.

– Fjolårets valpar börjar vandra och söka ett eget revir. Så är det under hösten fram till november, säger Mikael Fransson, vilthandläggare hos Länsstyrelsen.

Vargflocken som sågs i fredagskväll intill Furuborgsskolan var troligtvis årets vargvalpar som växt till sig och som haft en av fjolårets valpar som ”barnvakt”, enligt Mikael Fransson.

-  De har troligtvis hamnat här av en slump, säger Mikael Fransson som menar att de gått efter järnvägen och hamnat vid idrottsplatsen mitt emellan två stängsel.

Länsstyrelsen uppmanar den som sett varg att anmäla det till dem, via hemsidan Scandobs.se.

Se mer i videon  om vargarna som setts i området och hur Länsstyrelsen tycker att allmänheten kan agera under vandringstiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.