Följ med på ”blåröksmåndag” med vetranmopedgänget i Södertälje. Foto: Maja Flygt/SVT

Stort intresse för veteranmopeder: ”Vi rider ut över vidderna”

Uppdaterad
Publicerad

Ljummen måndagkväll och dovt muller av motorer kan bara betyda en sak i trakterna runt Södertälje: mopedveterangänget är ute på vägarna. Intresset för de gamla mopederna är stort, försäljningen på Tradera slår nya rekord och i Södertälje ansluter allt fler till de gemensamma turerna.

Varje måndag under våren och sommaren samlas mopedentusiasterna i Södertälje.

– Jag startade en Facebookgrupp i Enhörna för ett par år sedan och nu blir det fler och fler som upptäcker det här, säger Kjell Tulldahl bakom One corner mopedoz.

– I våras var vi ett tiotal som åkte, men nu när det är varmare har vi varit upp mot 40 personer som är med, säger mopedentusiasten Per-Erik Ståhl.

Ökad försäljning av veteranmopeder

Förra året ökade andrahandsförsäljningen av veteranmopeder med 41 procent på Tradera mellan januari och maj jämfört med 2018. Under 2020 har försäljningen ökat ytterligare med 17 procent mellan januari och juni, enligt Tradera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.