Annika Sundkvist, t.f. resultatområdeschef, intygar att Weda återbruks verksamhet kommer att fortgå. Foto: SVT

Weda återbruks chef: ”Det som skett är olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Weda återbruks chef säger att det är olyckligt att Weda återbruks lokaler sades upp innan man hade nya klara. Just nu förhandlas det om att få skriva ett nytt kontrakt med fastighetsvärden samtidigt som man söker på annat håll.

– Men verksamheten kommer att fortgå, säger Annica Sundkvist, t.f. resultatområdeschef.

Det är en tidigare omorganisation som gjorde att kontraktet för Weda återbruk sades upp. Syftet var då att hitta en gemensam lokal för flera olika verksamheter, det säger Annica Sundkvist, som sedan årsskiftet är t.f. resultatområdeschef på Arbetsmarknad inom social- och omsorgskontoret. Men lokalfrågan är ännu olöst.

Hur ser du på att kontraktet sades upp innan ett nytt fanns?

– Det är såklart olyckligt att man gör så innan ett nytt är i hamn.

Vad säger du till personalen och deltagarna som nu uttrycker en oro?

– Jag förstår deras oro, absolut. Mitt huvudbudskap är att ingens jobb är i fara, verksamheten är viktig för Södertälje kommun och den kommer att fortgå.

Men ni har ju även stoppat avtalet med Telge återvinning. Är det en nedmontering?

– Jag skulle inte säga att det är en nedmontering, tanken är att vi ska återuppta samarbetet med Telge återvinning, när lokalfrågan är löst. Det är jätteangeläget för oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.