Här hör du åklagaren om det senaste i fastighetshärvan: ”Betydligt fler misstänkta”. Foto: SVT

Fastighetshärvan växer: Ytterligare tio personer utreds

Uppdaterad
Publicerad

Utöver de fem män som sitter häktade utreds nu flertal personer misstänkta för inblandning i fastighetshärvan. Det rör sig bland annat om att de misstänkta ska ha tvättat pengar för mångmiljonbelopp åt kriminella.

Fastighetshärvan ska ha kopplingar till den organiserade brottsligheten i Södertälje. Enligt Aftonbladet har man samarbetat med en högt uppsatt person i Södertäljenätverket för att bland annat få igenom fastighetsaffärer och ogiltiga lån.

Det ska även finns banktransaktioner som går att koppla till en person som är framträdande inom nätverket, enligt åklagaren.

Brottslighet i Södertälje

Fler kan häktas

Det är en omfattande utredning och det är flertal personer som misstänks ha varit inblandade, och enligt åklagaren kan fler personer komma att häktas framöver.

– Vi har kollat på banktransaktioner som sträcker sig emot fem år tillbaka, säger Fredrik Sandberg, åklagare.

Åtal ska vara väckt efter årsskiftet. På fredag sker en ny häktningsförhandling för de fem män som just nu sitter häktade.

Hör åklagaren berätta om vilka mer som misstänks i videon: ”Väldigt omfattande”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottslighet i Södertälje

Mer i ämnet