Den kriminelles bil utmättes av Kronofogden natten mot lördagen. Foto: Polisen

Ytterligare en kriminell i Södertälje fick sin bil beslagtagen

Uppdaterad
Publicerad
En av nyckelfigurerna bland livsstilskriminella i Södertälje fick i helgen säga adjö till sin bil efter att den utmätts av Kronofogden.
”Mannen och hans sällskap för aftonen fick vackert plocka ihop sina lösa ägodelar och promenera från platsen”, skriver Södertäljepolisen på Facebook.

För två veckor sedan biträdde polisen i Södertälje Kronofogden med att utmäta en lyxbil från en av ledarna i ett kriminellt nätverk i staden. I helgen var det dags igen, något som LT var först med att rapportera.

Ytterligare en man, som av polisen beskrivs som en av nyckelfigurerna bland livsstilskriminella i Södertälje, fick se bilen han körde forslas bort efter att Kronofogden utmätt den. Polisen fanns med på plats på utmätningen bedömdes kunna leda till våldsamheter, skriver Södertäljepolisens polisinspektör Johan Siverland i ett inlägg på Facebook.

”Lyckligtvis stannade det vid heta känslor och viftande med kränkthetskortet, vilket vi med gott samvete helt kunde bortse ifrån i den här situationen”, skriver Södertäljepolisen och fortsätter:

”Mannen och hans sällskap för aftonen fick vackert plocka ihop sina lösa ägodelar och promenera från platsen.”

Hade skulder på en miljon

Mannen som fick bilen utmätt har enligt Södertäljepolisen skulder till staten på cirka en miljon kronor. Han är också väl bekant med mannen som fick bilen utmätt för två veckor sedan.

”Lockelsen att fortsätta köra omkring i sin statussymbol kanske blev övermäktig, eller så kanske tanken att ”det händer aldrig mig” spelade in”, skriver polisen.

Enligt polisen kan ett antal brottsoffer nu få hela eller delar av de skadestånd som mannen är skyldig på grund av sin brottslighet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer