Foto: SVT

Länstrafiken fasar ut tryckta tidtabeller

Uppdaterad
Publicerad

Från den 9 december kommer inte Länstrafiken Sörmland erbjuda några tryckta tidtabeller till sina resenärer.

Länstrafiken har sett att behovet av tryckta tidtabeller minskar och nu har styrelsen fattat ett beslut om att de tryckta tidtabellerna ska fasas ut inom något år. Tidtabellerna kommer istället att finnas tillgängliga i mobilappen och nedladdningsbara på Länstrafikens hemsida.

– Vi har märkt att färre och färre använder den tryckta tidtabellen. Istället används vår mobila applikation som ”tidtabell”, berättar Conny Strand, tillförordnad områdeschef Länstrafiken Sörmland.

De resenärer som inte har en mobiltelefon med internet eller tillgång till dator med skrivare kommer kunna besöka Länstrafikens kundcenter i Eskilstuna eller kontor i Nyköping som kan hjälpa till att skriva ut tidtabeller. Det går även bra att e-posta eller ringa till Trafikupplysningen så hjälper de till med att skriva ut tidtabeller och postar dem hem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer