14-årig flicka skulle gå på bio med pojke – misshandlades av föräldrarna

Uppdaterad
Publicerad

En 14-årig flicka från Sörmland hade bestämt träff med en pojke i smyg för att gå på bio. När föräldrarna upptäckte lögnen misshandlade de flickan så svårt att hon bröt näsbenet. Nu döms föräldrarna av tingsrätten.

Det var förra hösten som flickan skulle besöka bion med en pojke. Men eftersom hon inte var tillåten att ha pojkvän hade hon sagt till föräldrarna att hon skulle gå med en tjejkompis.

Hon blev skjutsad till biografen av sin mamma som kontrollerade att det säkert var med en tjejkompis som flickan skulle se filmen. När det framkom att flickan hade ljugit för sin mamma lämnade de platsen och på väg hem i bilen blev flickan nypt hårt i låret. I domen från tingsrätten står det att blåmärkena var kvar i dagar.

Föräldrarna nekar till brott

Väl hemma konfronterades flickan av sin pappa som misshandlade flickan med sparkar och slag. I samband med misshandeln for flickan med ansiktet först i diskbänken med sådan kraft att hon bröt näsbenet.

Flickans föräldrar döms mot sitt nekande. De hävdar att flickan föll och skadade sig när hon lekte i hemmet.

Nu döms pappan för misshandel till samhällstjänst i 100 timmar, om han istället fått fängelse hade det blivit tre månader.

Mamman döms även hon för misshandel och ska betala 120 dagsböter om 220 kronor. Totalt 24 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.