Under lördagen den 17 september sköts det flera skott mot en port i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Foto: Fanny Asplund/SVT

18-åring döms för grovt vapenbrott efter skjutning i Årby

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig Eskilstunabo döms för grovt vapenbrott. Enligt tingsrätten är det klarlagt att 18-åringen bar ett vapen i samband med en skjutning i Årby i september.

Det var vid 17-tiden lördagen den 17 september som larm kom och en skottlossning i Årby i Eskilstuna. Kort därefter sköts det även i stadsdelen Nyfors.

Vittnen såg dem lämna

I Årby sköts det fleraskott mot en port i ett flerfamiljshus. Vittnen såg hur två maskerade personer lämnade platsen, en av dem på elsparkcykel, den andra på en damcykel.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Det är mannen på cykeln, som vid brottstillfället var 17 år, som nu döms för grovt vapenbrott. Han greps i anslutning till händelsen och man har bland annat funnit tändsatspartiklar på hans hand och kläder.

Döms till ungdomsövervakning

Tingsrätten anser att det är bevisat att 18-åringen var en av dem som tillsammans och i samförstånd med andra hade en pistol kaliber 9 i Årby i samband med skjutningen 17 september. Straffet blir ett års ungdomsövervakning.

I klippet nedan syns den andra personen som polisen misstänker var delaktig och som färdades på elsparkcykel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet