Merparten av händelserna har skett på stadsdelen Söder i Eskilstuna. Foto: Johan Pfriem/SVT

22-åring döms för serie av attacker i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-årige man som cyklat runt och slagit eller spottat på framförallt kvinnor i Eskilstuna döms nu till skyddstillsyn. Han ska även betala skadestånd på totalt 30 000 kronor till flera av de utsatta.

Mannen döms för ofredande i sju fall, olaga hot i ett fall och misshandel i fyra fall. Åtalet gällde 17 personer, varav majoriteten kvinnor, som anmält att de utsatts för attackerna tidigare i höstas.

Risk för fortsatt brottslighet

22-åringen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och av utlåtandet framgår att han inte lider av en psykisk störning. Men tingsrätten bedömer att det finns risk att han fortsätter att begå brott och att det därför finns behov av övervakning. Därmed döms han till skyddstillsyn. Han ska även genomgå det påverkansprogram som frivården anser lämpligt.

Han frikänns för tre fall av ofredande och fyra fall av misshandel, på grund av att flera personer inte kunnat peka ut honom som gärningsman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer