28-åring häktas för skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Den 28-åring som anhölls i helgen som misstänks för att ha beställt skjutningen mot en 23-årig man i fredags kommer att begäras häktad imorgon.

Polisen fortsätter sina insatser efter den senaste tidens skottlossningar i Eskilstuna. I fredags sköts en 23-åring ned på öppen gata i Nyfors och i lördags greps och anhölls en 28-årig man som bland annat misstänks för att ha beställt skottlossningen mot 23-åringen.

– Vi arbetar väldigt intensivt för att utredningen ska kunna visa vem som gjort sig skyldig till vad vid de aktuella skottlossningarna. Huvudfokus för våra insatser är dock att hindra fortsatt våld och annan brottslighet inom och mellan de aktuella kriminella nätverken, avslutar Fredrik Wallén, polisens presstalesman.

Skotten i Eskilstuna

28-åringen är att betrakta som en känd gängkriminell och den som uppges ha varit måltavla vid de första två skjutningarna i Eskilstuna. Då skottskadades han i ett ben.

Så sent som idag avkunnade Eskilstuna tingsrätt mannens senaste domar. För narkotikabrott, brott mot knivlagen och bilbältesförseelse dömdes 28-åringen till 130 dagsböter à 50 kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skotten i Eskilstuna

Mer i ämnet