Under lördagskvällen spärrades området av för teknisk undersökning. Foto: Filip Lundh

30-åring häktad för mordförsök i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen attackerades en man i Eskilstuna med kniv. Mannen fördes till sjukhus med livshotande skador och två personer – en man och en kvinna – anhölls på sannolika skäl misstänkta för mordförsök. Mannen häktades under onsdagen medan kvinnan släpps – trots fortsatt misstanke om medhjälp.

Det var vid 19.30-tiden under lördagen som en man i 35-årsåldern anfölls i närheten av en matbutik på Gillbergavägen i Eskilstuna. Den knivskurna mannen fördes till sjukhus med stickskador och under natten till söndagen anhölls de misstänkta personerna: en man i 30-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern.

Mannen häktad

Under onsdagen beslutade tingsrätten att häkta den misstänkte mannen.

– Bevisläget mot honom är gott, men viss utredning kvarstår och det är upp till tingsrätten att avgöra, sade assistentåklagare Tobias Lindblom till SVT inför häktningsförhandlingen. Han vill dock inte gå in på eventuella motiv till dådet.

Offrets tillstånd stabilt

Den knivskurna mannen uppges, enligt Tobias Lindblom, ha lämnat sjukhuset och hans tillstånd ska vara stabilt.

Den tidigare anhållna kvinnan är försatt på fri fot.

– Misstankarna om medhjälp är fortsatt på sannolika skäl, men de har försvagats. Det är dock för tidigt att helt avskriva henne, säger Tobias Lindblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.