Andreas Molin, som är driftchef för gata och hamn på tekniska divisionen, berättar om hur arbetet kommer att gå till. Foto: SVT

30 mil sand ska röjas bort i Nyköping

Publicerad

Den här veckan drar sandröjningen igång i Nyköping och fortsätter i fem till sex veckor framåt. Man kommer att börja i centrum och arbeta sig utåt.

Ett tydligt vårtecken är när vintersanden röjs bort från våra gator och torg. Förra året var det ett tungt jobb, men i år väntas det bli enklare.

– Det har varit en ganska normal vinter med sand. Det var mer förra året, säger Andreas Molin som är driftchef för gata och hamn på tekniska divisionen.

En del avstängningar

Under arbetets gång kommer en del parkeringar vara avstängda för att fordonen som röjer sand ska kunna ta sig fram.

– Vi hoppas att våra bilister som är ute i tätorten ska kunna respektera våra avstängningar så att vi ska kunna göra vårt jobb.

Har det varit problem med det tidigare år?

– Ja det brukar vara lite varierande, som i centrum är det svårt att hitta parkeringar och då kan det bli att folk ställer sig där det är avstängt, säger Andreas Molin.

Turordningen för sandupptagningen i Nyköping

Centrum

Idbäcken

Högbrunn

Gumsbacken

Oppeby

Krikonbacken

Harg

Oxbacken

Brandkärr

Ekensberg

Isaksdal

Stenkulla

Sjösa

Malmbryggshage

Rosenkälla

Bryngelstorp

Brandholmen

Arnö

Spelhagen Kungshagen

Källa: Nyköping kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.