30-tal personer i bråk i Oxelösund – en skadad

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk utbröt under fredagskvällen på Esplanaden i Oxelösund. Runt 30 personer ska ha varit involverade och en person är skadad. En man i 25-årsåldern är nu anhållen misstänkt för synnerligen grov misshandel.

Ett stort antal polispatruller kallades till Oxelösund efter flera larm om ett storbråk strax efter halv nio på fredagskvällen. 

En person har skadats i bråket och enligt polisen blödde han från ett ben.

– Personen har förts till sjukhus med ambulans men jag vet inget mer om skadeläget, sade Monica Bergström, presstalesperson på polisen i region Öst, till SVT Nyheter Sörmland vid 22-tiden på fredagskvällen.

Anhållen man

En person greps strax före 22 fredag kväll. Det är en man i 25-årsåldern. Han anhölls vid halv två-tiden under natten till lördag misstänkt för synnerligen grov misshandel.

– Det är någon form av tillhygge som har använts, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Sörmland på lördagsmorgonen.

Synnerligen grov misshandel

Synnerligen grov misshandel är en brottsrubricering som används om misshandeln anses vara väldigt allvarlig, antingen med hänsyn till tillvägagångssättet eller utifrån skadorna.

– Det är betydligt högre straffvärde än grov misshandel. Man kan få 5 till 10 års fängelse, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Men han kan inte säga något om vad det är som har lett till den brottsrubriceringen i just det här fallet. Polisen kan fortfarande inte säga något om orsaken till bråket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.