Karin Lindvall, museichef på Sörmlands museum, är nöjd med besöksantalet sedan invigningen i november. Foto: SVT/Peter Widén

Sörmlands museum går back – intäkterna lägre än förväntat

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 40 000 personer har besökt Sörmlands museum sedan invigningen i november. Verksamheten har gått back 800 000 kronor i början av året.

Sörmlands museum har gått back ekonomiskt mellan januari och mars i år, något som Södermanlands nyheter var först med rapportera om. Enligt museichefen Karin Lindvall rör det sig om en negativ avvikelse på 800 000 kronor jämfört med budget.

– Men vi ser också att intäkterna ökar. Jag tycker att det har gått ganska bra, det är alltid så att man måste etablera en ny plats och marknadsföra. Men jag tycker att det är många glada besökare. Sen är vi inte riktigt klara med allt, vi har haft en ganska kort period sedan vi flyttade in, säger Karin Lindvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyköping

Mer i ämnet