En 51-årig man från Östergötland har dömts för olaga hot efter att ha sagt åt en 14-åring att han skulle ”plocka honom” om han gjorde fler poäng i en pingisturnering. Foto: Arkiv

51-åring förlorade i pingis – hotade sin 14-åriga motståndare

Publicerad

Den 51-årige mannen från Östergötland förlorade matchen i en pingisturnering i Katrineholm. Innan han lämnade hagen hotade han sin 38 år yngre motspelare.

Turneringen ägde rum förra året i Duveholmshallen i Katrineholm. När 51-åringen förlorade matchen blev han irriterad och sa åt sin 14-åriga motspelare att han skulle ”plocka honom på stan” om han vann fler bollar.

14-åringen, också han från Östergötland, blev rädd och ledsen men kunde ändå spela vidare i turneringen.

Katrineholm

Incidenten resulterade i att 51-åringen åtalades och nu har han dömts för olaga hot av Nyköpings tingsrätt. Själv nekade han till anklagelserna och hävdade att han sagt något annat och 14-åringen hört fel.

Domaren hörde hotet

Men matchens domare stod precis intill och hörde tydligt vad som sades. Han vittnade under rättegången, och tingsrätten kunde inte hitta någon anledning till att det inte skulle stämma.

51-åringen dömdes till att betala 60 dagsböter, totalt 27 000 kronor. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till 14-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Katrineholm

Mer i ämnet