52-åringen hade ingen rätt att inneha pistolen, som var skarpladdad och hade tre patroner i magasinet. Foto: TT/Polisens förundersökning

52-åring från Strängnäs döms för pistolhot och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En 52-årig man från Strängnäs har dömts till fängelse för att ha hotat sin sambo och en bekant till henne. Han har även haft en skarpladdad pistol som han inte haft rätt till.

Det var under hösten och vintern förra året som 52-åringen utsatte sin sambo för övergreppen. I september misshandlade han henne i deras bostad i Strängnäs, genom att ta ett strypgrepp på henne.

Senare under hösten hotade han att döda sin sambo och en bekant till sambon som 52-åringen var svartsjuk på. Vid ett senare tillfälle döms han även för att ha hållit i en skarpladdad pistol och samtidigt sagt att han skulle skjuta sambons bekant.

52-åringen döms till två år och sex månaders fängelse för bland annat misshandel, grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Den dömde mannen har erkänt vapenbrottet, men i övrigt förnekat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.