Sjuårig pojke påkörd i Gnesta – oklart skadeläge

Uppdaterad
Publicerad

En pojke fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha blivit påkörd i Gnesta.

Strax efter klockan halv ett på söndagseftermiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Östra storgatan i Gnesta där en 7-årig pojke blivit påkörd av en bil med släp.

– Pojken har cyklat. Han är skadad, men vaken och talbar, säger Andreas Linder, operativ chef vid Sörmlandskustens räddningstjänst.

Oklart skadeläge

Pojken fick föras till sjukhus med ambulans.

Enligt polisen är hans skadeläge inte känt mer än att han var vaken och talbar när han kördes iväg med ambulans. Men vid olyckstillfället bar pojken hjälm, vilket polisen bedömer kan ha räddat hans liv.

Inga brottsmisstankar

Pojken hamnade i körbanan i samband med att han väjde för en bil vid en korsning. Väl i körbanan blev pojken påkörd av en annan bil, som inte hann väja för honom.

Polisen kommer nu att utreda olyckan närmare, vilket är rutin när någon skadas i samband med mer omfattande olyckor.

En anmälan om att ej ha iakakttagit väjningsplikt och vållande till kroppskada har upprättats, men bilisten som körde på pojken misstänks inte för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.