• Viktigt meddelande:

    Det brinner i Husumfabriken i Örnsköldsviks kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: NRK

ABF ordnar Skam-seminarium

Uppdaterad
Publicerad

Den norska tv-serien Skam har gjort succé. Det vill ABF Sörmland utnyttja. Tillsammans med Eskilstunas kommunala elevråd ordnar de ett Skam-seminarium.

Seminariet riktar sig mot gymnasieelever. Genom att ha Skam som utgångspunkt hoppas arrangörerna väcka diskussion om ämnen som är viktiga för dessa.

– Skam känns som en bra ingång för att diskutera vardagsnära ämnen för gymnasieelever, man kan ta upp någonting som avhandlas i serien, sedan kanske det blir en diskussion om själva ämnen och deltagarnas egna erfarenheter, säger Fredrik Pettersson, ombudsman på ABF Sörmland.

Inga förutbestämda ämnen

Vad för ämnen det blir vill han dock inte säga.

– Det får vara upp till deltagarna att bestämma, det är inget som en snubbe på ABF ska stå och säga. När jag pratade med elevrådsrepresentanterna tog de upp ämnen som psykisk ohälsa eller droger, men som sagt, det är deltagarna själva som bestämmer vad de vill prata om. Vi ska bara skapa bra förutsättningar, säger Fredrik Pettersson.

Hoppas på fortsättning

Seminariet är planerat till den 7 februari och hålls i ABF-huset i Eskilstuna. Enligt Fredrik Pettersson hoppas man dock att det ska bli fler träffar.

– Vår gemensamma förhoppning är att det här ska utmynna i en studiecirkel eller en föreläsningsserie, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skam

Mer i ämnet