AFC:s ordförande Alex Ryssholm: ”När vi kom hit väcktes ett större intresse för klubben och då tänkte vi om” Foto: TT Bild

Efter kritiken: AFC Eskilstuna sänker avgiften – vill locka fler medlemmar

Uppdaterad
Publicerad
AFC Eskilstuna, som tidigare kritiserats för sina höga medlemsavgifter, beslutade igår att halvera taxan. Och det finns planer på att sänka avgiften ytterligare.

För ett år sedan fick AFC Eskilstuna, som då spelade i allsvenskan, skarp kritik från Riksidrottsförbundet om att den höga medlemsavgiften kunde motverka att fler ville bli medlemmar. Eskilstunaklubbens avgift var dubbelt så dyr som den näst högsta i allsvenskan.

På årsmötet på torsdagen klubbades en sänkning – från 1 000 till 450 kronor för en vuxen.

– Vi hade en hög avgift innan vi kom till Eskilstuna men då var det bara jag och några ledare som var medlemmar. När vi kom hit väcktes ett större intresse för klubben och då tänkte vi om, säger klubbens styrelseordförande Alex Ryssholm.

Fler sänkningar kan komma

AFC Eskilstuna har höjt antalet medlemmar från några stycken till 32 och om fler ansluter är klubben villig att se över medlemsavgiften än en gång.

– Vi har det ganska tufft ekonomiskt men vi tycker att det är värt att sänka avgiften. Ju fler medlemmar vi har desto lättare är det att driva klubben och överleva i framtiden, säger Alex Ryssholm.

Ordföranden på tio år

AFC har även kritiserats för att ordföranden väljs på tio år. Alex Ryssholm har försvarat stadgarna med argument om att han velat skapa kontinuitet i klubben. Något som han fortfarande står bakom. Men under gårdagens årsmöte säger han att han ändå har lyft frågan.

– Jag markerade tydligt och klart att jag är beredd att ändra på det om det kommer andra förslag. Jag är beredd att flytta på mig om någon annan vill ta över.

Medlemmarna ska dock inte ha krävt någon förändring.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer