Foto: Tero Larsson/Privat

Misstänkt mordbrännare i Flen häktades

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha orsakat den dramatiska lägenhetsbranden i Flen på lördagskvällen vårdas på sjukhus. På tisdagseftermiddagen bestämde Nyköpings tingsrätt att han häktas.

Dramat startade vid 19-tiden på lördagskvällen när polisen fick information om att han skadat sig själv och hotat att skada en anhörig. Branden startade strax innan midnatt. Sedan dess har polisen bland annat genomfört tekniska undersökningar och hållit förhör.

Inlagd på sjukhus

Tidigare sa Ola Björstrand att han tänkte avvakta med att begära att den misstänkta mannen ska häktas tills dess att det preliminära resultatet från den tekniska undersökningen är klart, senast på onsdagen. Men på tisdagsförmiddagen förändrades omständigheterna.

– Han är i psykiskt dåligt tillstånd. Han finns på sjukhus så på grund av hans hälsotillstånd har jag begärt honom häktad redan nu, säger åklagaren Ola Björstrand.

Förhandlingarna ägde rum efter lunch på tisdagen och tingsrätten beslutade att han ska häktas.

Oklart vad som lett till branden

Åklagaren är förtegen om vad som skett i lägenheten och som kan vara orsaken till att mannen misstänks ha tänt eld.

– Det kan jag inte uttala mig om med hänsyn till förundersökningssekretessen och enskildas intressen, säger Ola Björstrand.

Hur mår den anhöriga som ska ha blivit hotad?

– Den personen har inga fysiska skador, i övrigt har jag ingen närmare kännedom om hälsotillståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.