Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT och Polisens förundersökning

Friades för attack mot polismans bil i Eskilstuna – nu överklagas domen till hovrätten

Publicerad

En oenig tingrätt friade den 45-årige mannen från misstankar om att han slagits sönder en polismans privata bil. Nu har åklagaren överklagat domen och vill att hovrätten ska fälla mannen.

Enligt åklagaren hyste mannen agg mot polismannen, och menar att han därför vid två tillfällen gett sig på hans privata bil då den stod parkerad utanför bostaden.

45-åringen åtalades för skadegörelse, men han friades av tingsrätten. Domstolen tyckte inte att en övervakningsfilm var tillräckligt tydlig och tvivlade också på den övriga bevisningen.

Rättens ordförande höll dock inte med och ansåg att mannen skulle fällas, men blev nedröstad av nämndemännen.

Menar att fel begåtts

I sin överklagan till hovrätten skriver kammaråklagare Nicklas Hjertonsson att tingsrätten har värderat bevisningen på ett felaktigt sätt. Han menar att det är ställt utom rimligt tvivel att 45-åringen gjort sig skyldig till skadegörelsen.

Vittnesförhör, övervakningsfilm och en mössa som hittades i närheten med 45-åringens DNA finns bland bevisningen som nu även hovrätten får ta ställning till.

Den misstänkte har hela tiden förnekat brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.