Polisen hittade en vit skåpbil av märket Mercedes i december när en man hittades död i det utbrunna fordonet. Nu släpper polisen bilden. Foto: Polisen

Åklagaren vill se livstid för mordet i Hedlandet – den åtalade släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 40-årsåldern som åtalats för mord på sin sambo i Eskilstuna bör dömas till livstids fängelse. Det pläderade åklagaren för under den sista dagen på tingsrättsförhandlingen mot kvinnan. Trots det valde tingsrätten att släppa kvinnan på fri fot efter avslutad förhandling.

– Jag anser att den här gärningen är så pass allvarlig, på det sätt som den tilltalade har hanterat kroppen, den planering som hon gjort innan gärningen, och att de har varit närstående med varandra, säger åklagaren Anna Asklöf till P4 Sörmland.

Mannen, som var i 50-årsåldern, hittades död i en utbränd bil i Hedlandet utanför Eskilstuna i december 2018. Tidigt i utredningen greps kvinnan, som haft en relation med mannen.

Mordet i Hedlandet

Fortfarande står flera frågor i fallet obesvarade, som när, hur och var mordet ägde rum. Kvinnan har hela tiden nekat till alla anklagelser.

– Hon nekar i sten, har hennes advokat Björn Hurtig tidigare sagt till TT.

Efter tingsrättens överläggning försattes kvinnan på fri fot i väntan på dom som beräknas komma 6 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hedlandet

Mer i ämnet