Albumet är uppdelade i två delar och första delen innehåller fyra låtar. Foto: Christine Olsson/TT

Allt fler evenemang ställs in på grund av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Från och med 29 mars råder det förbud mot att anordna sammankomster med fler än 50 personer. Nu möts besökare till de sörmländska kommunernas evenemangssidor av ordet ”Inställt”.

Det märks tydligt att de nya direktiven från regeringen påverkar de evenemang som är tänkta att genomföras i närtid. Den som surfar runt på de sörmländska kommunernas sidor i jakt på något att hitta på, möts av inställda och framflyttade evenemang.

Winnebäck flyttar fram ett år

Eskilstuna kommun har ställt in många arrangemang och skriver bland annat att den konsert som skulle ha hållits med Lars Winnebäck i Sundbyholms slottspark i augusti flyttats fram – ett helt år.

Ingen fest i Flen och Pettson håller sig hemma

På Flens kommuns sida kan besökare bland annat läsa att Fest i Flen inte blir av.

I Nyköping är de flesta större evenemang inställda och Katrineholms kommun meddelar bland annat att Påsköppet på Julita gård ställs in. Det innebär bland annat att barnen går miste om ett möte med de kända barnboksfigurerna Pettson och Findus.

För mer information om vilka evenemang som påverkas – besök kommunernas hemsidor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.