Olyckan inträffade strax öster om cirkulationsplatsen där riksväg 52 möter riksväg 55/56. Foto: SVT

Allvarlig lastbilsolycka utanför Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en personbil krockade på riksväg 52 utanför Katrineholm under tisdagsförmiddagen. Förararen av personbilen, en kvinna i 45-årsåldern, skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Larmet kom in till räddningstjänsten strax innan klockan 10 på tisdagen. Olyckan skedde på riksväg 52, cirka tre kilometer öster om Katrineholm. Vägen stängdes av i båda riktningarna och trafikanter hänvisades till att ta andra mindre vägar.

Räddningstjänsten på plats

Enligt räddningstjänsten var det en frontalkollision mellan fordonen.

– En person var fastklämd i personbilen, men har precis kommit ut, säger Daniel Rosenlund, insatsledare på Västra Sörmlands räddningstjänst, vid 10.30.

Vårdas i Uppsala

Kvinnan som satt fastklämd var vid medvetande och fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus.

– Hon vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala och är allvarligt skadad, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Enligt Trafikverket var lastbilen bärgad vid klockan 13 och strax innan klockan 14 var vägen även sanerad och kunde öppnas för trafik igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.