Ännu en skottlossning i Eskilstuna – två personer gripna

Uppdaterad
Publicerad

Först blev en man vapenhotad. Sedan avlossades skott i närheten av centralstationen i Eskilstuna. Slutligen greps två personer misstänkta för vapenbrott. Polisen kommer nu att utreda om händelserna under måndagskvällen hör ihop.

Vid 22-tiden på måndagskvällen fick polisen ett larm om att en person vapenhotats på Västra Åsgatan i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna.

Bara några minuter senare inkom larm om en skottlossning i närheten.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Det var flera personer som ringde in om att det hörts höga smällar. Vi åkte dit och har säkrat spår som gör oss övertygade om att det skett en skottlossning, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Hade vapen i väska

På grund av skottlossningen och det tidigare vapenhotet började polisen kontrollera personer som rörde sig i centrala delarna av Eskilstuna.

– En av personerna var en man i 35-årsåldern och det visade sig att han bar på ett vapen i en väska. Han är nu misstänkt för grovt vapenbrott och har anhållits, säger Johnny Gustavsson.

Lite senare greps även en man i 20-årsåldern. Även han är misstänkt för grovt vapenbrott och har anhållits av åklagare.

– Nu får vi ägna dagen till att reda ut det här och se om det finns några samband mellan händelserna. Det vet vi inte i nuläget, säger Johnny Gustavsson.

Flera skjutningar i Eskilstuna

Den senaste tiden har Eskilstuna drabbats av ett flertal skottlossningar. Måndagens skjutning är den tredje bekräftade i staden sedan i fredags. Det har även inkommit larm om en fjärde skjutning, men den har inte kunnat bekräftas av polisen.

I samband med en skjutning i Årby i helgen skottskadades en man i 20-årsåldern och fördes till sjukhus för vård.

– Han får troligtvis men för livet, det är tragiskt, säger Christoffer Bohman, chef för utredningssektionen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet