Kristina Bengtsson, chef på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna, förklarar hur de arbetslösa kommer att påverkas av neddragningarna. Foto: TT/SVT

Arbetsförmedlingen i Eskilstuna skär ner på personal

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen i Eskilstuna kommer att minska på sin personal. Det är en konsekvens av den budget som gått igenom riksdagen, enligt myndigheten själva.

Idag finns drygt 170 anställda på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna, men hur många av dem som måste lämna sin tjänst är fortfarande oklart.

– Vi vet att det kommer att bli neddragningar av vår personal, men vi vet inte hur stora neddragningarna kommer att bli, säger Kristina Bengtsson, chef på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna.

Större fokus på självservice

Från och med första januari i år kan man inte längre ta nya beslut av extratjänster och moderna beredskapsjobb.

– Vi utvecklar våra digitala tjänster till våra kunder så att alltfler kunder kan ta del av den digitala självservicen. De kunderna som behöver ha ett lokalt stöd kommer fortfarande att kunna få det, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.