I klippet ovan berättar Therese Jansten, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna, vad etableringarna betyder för staden och om vilka möjligheter som finns för personer som är intresserade av att söka dessa jobb. Foto: Otilia Bogen

Arbetsförmedlingen om nya etableringen i Eskilstuna: ”Det är positivt”

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelade det kinesiska företaget Senior att de kommer etablera sig i Eskilstuna, vilket väntas innebära 600 nya jobb inom några år. Och även Coops och Amazons nya lager i Eskilstuna kommer att behöva anställa många. De nya arbetstillfällena välkomnas av Arbetsförmedlingen i en kommun vars arbetslöshet ligger långt över rikssnittet.

I klippet ovan berättar Therese Jansten, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Eskilstuna, vad etableringarna betyder för staden och om vilka möjligheter som finns för personer som är intresserade av att söka dessa jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.