Linde Sjöstedt, projektledare för Folk och kultur. Foto: José Figueroa/SVT

Arrangören sammanfattar: ”Blev den folkfest vi drömde om”

Publicerad

Det kulturpolitiska konventet Folk och kultur i Eskilstuna är slut för i år. Och sammanfattningsvis har man slagit alla förväntningar, berättar Linde Sjöstedt, projektledare för Folk och kultur.

– Det har varit helt fantastiskt och jag är upprymd över att det kom så många besökare på lördagen, från Eskilstuna ja hela Sörmland med omnejd. Det blev den folkfest vi drömde om, säger hon.

Förra året kom drygt 2 000 besökare. Även om räkningen för i år inte är färdigställd lutar det åt ett nytt rekord. Men trots rekordpubliken är det svårt att få ekonomin att gå ihop.

– Finansieringen är hela tiden en utmaning. Förra året gick vi runt, men om vi har gjort det även i år får vi se vid bokslutet i mars, säger Linde Sjöstedt.

Finns punkter att förbättra

Hon är nöjd med helheten, men det finns några punkter som hon vill förbättra till nästa år. Ett exempel är att inte ha något annat på programmet när kulturministern talar.

– Då blir konkurrensen för hård. Detsamma gäller andra starka seminarium.

Folk och kultur har ett femårigt kontrakt med Eskilstuna kommun och i framtiden hoppas man på ett ännu högre besöksantal.

– Eskilstuna har som mål att stärka sin kulturprofil och jag tror att konventet är ett bra stöd i den utvecklingen, säger Linde Sjöstedt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer