Henrik Eriksson, utbildningschef Foto: Maria Lapenkova/SVT

Åtgärder sätts in efter anlagda bränder på skola

Publicerad

Brandmän som äter sin lunch på skolan – det är en av flera åtgärder som ska få stopp på den senaste tidens anlagda bränder på Nyköpings högstadium.

Efter förra veckans anlagda brander på Nyköpings högstadium beslutade kommunen, tillsammans med polisen och räddningstjänsten att sätta in olika åtgärder.

Bland annat har papperskorgar och pappershanddukar, som använts för att anlägga bränderna, plockats bort från toaletterna på skolan.

Fler vuxna finns nu också på skolan, när brandmännen ska äta sin lunch där.

Samarbetar med polisen

Skolan har dessutom arbetat i nära samarbete med polisen för att ringa in den eller de personer som står bakom bränderna. De har bistått med tips och idéer kring vem eller vilka som kan ligga bakom.

– Det finns vissa indikationer på att vi närmar oss en lösning på vem som har gjort det här. Och det är väl det som är den absolut viktigaste frågan just nu, att vi får stopp på det, och att vi kan ringa in vem det är som har gjort det, säger Henrik Eriksson, utbildningschef.

En eller ett fåtal delaktiga

Men han kan inte med säkerhet säga att det bara handlar om en enda person.

– Det som jag med säkerhet kan säga utifrån det utredningsmaterial vi har är att det inte är en stor mängd personer som skulle kunna vara delaktiga i det här. Så långt kan jag sträcka mig, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer